Et Københavnerkort over Demokrati

Til Copenhagen World Capital of Architecture 2023

I 2023 inviterer vi københavnerne, danskerne og byens gæster til at gå på opdagelse i det danske demokratis historie for at blive klogere på, hvem vi er og finde vejen til en mere bæredygtig fremtid. Hold øje med events på vores side og i Copenhagen in Common’s program.

Vi mener, at hvis vi vil skabe bæredygtige byer og bæredygtige samfund, skal vi passe på, hvad der virker, og hvad der er smukt. Derfor vil vi gøre vores demokrati til en oplevelse. Og byens struktur, historie, arkitektur og landskab skal være centrum for denne oplevelse.

Social Cities har mappet demokratiet i København og udviklet et interaktivt kort, hvor man kan udforske hvordan demokrati fungerer i Danmark ved at lære om steder i København, der repræsenterer inklusion, ytringsfrihed, mangfoldighed, deltagelse, samskabelse og meget mere.

Kortet er interaktivt og fungerer på mobiltelefon eller tablet med billeder og tekst.

Man kan gå turen, cykle turen eller bare tage den virtuelt fra sofaen. Ved at klikke på stederne på kortet lærer du ved at læse vores historier. Rækkefølgen af ​​steder afspejler et naturligt flow, og turen kan tages i dele. Den starter rundt om de centrale politiske institutioner i hjertet af København og fortsætter gennem flere særegne kvarterer i byen, hvor demokrati, deltagelse og inklusion virker på lokalt niveau.

Vi har tidligere aktiveret kortet gennem byvandringer og happenings i samarbejde med skoler, byguider, musikere og kunstnere, herunder med fællessang med Larsens Bedste på Langebro og historiefortællinger om modstand og oprør på Nørrebro af Paul Hartvigson.

Med støtte fra Kulturstyrelsen, Kunstfonden og Sharing Copenhagen
Projekt: 2020-under udvikling

© Copyright - socialcities.dk 2022