Podcast ‘Hidden Voices’

Migranthistorier fra København

Hidden Voices Podcast

Som led i at skabe læringsindhold til skoler og elever har vi produceret vores egne lydfortællinger på dansk og engelsk. Du kan lytte til de offentliggjorte historier HER.

Indholdet er baseret på interviews med hjemløse migranter, der bor på gaden i København. Personlige historier er med til at humanisere bæredygtighedsmålene og placere dem i sammenhæng med samfundsmæssige uligheder in Danmark.

I medierne og i politik omtales migranter ofte som en monolitisk gruppe, som skæres over én kam for at tegne en enklere fortælling. Ofte repræsenterer denne fortælling migranter som enten uønskede, truende eller hjælpeløse og sårbare uden plads til nuancer eller handlekraft.

For at øge bevidstheden og ændre diskursen omkring mangfoldighed og inklusion håber vi at bygge bro over kløften i vores lokalsamfund. Med vores ‘Frame, Voice, Report!’ CISU-finansiering søgte vi at løse både manglerne i migrantrepræsentation og uhåndgribeligheden af verdensmålene. Dette ved at arbejde i partnerskab med Kompasset, center for hjemløse migranter drevet af den danske NGO Kirkens Korshær, samt med Københavns kommune, skoler, universitetsstuderende og kulturinstitutioner.

Projektets varighed: januar-december 2019
Finansiering: CISU, Kirkens Korshær, Sharing Copenhagen, Bispebjergs Bydelspulje

ALBERTOS STEMME

I denne historie fokuserer vi på SDG 10: Reduktion af ulighed i og mellem lande. Vi møder Alberto fra Rumænien, der er kommet til Danmark for at søge arbejde. Han fortæller om, hvordan det er at opleve ulighed i København.

FRANKS STEMME

Denne historie relaterer sig til mål 10 og 11 for bæredygtig udvikling: at reducere ulighed i og mellem lande og gøre byer, samfund og bosættelser inkluderende, sikre, modstandsdygtige og bæredygtige. Vi møder Frank fra Cameroun, som har rejst og boet i mange forskellige lande. Han fortæller om dengang, han først kom til Danmark, og vigtigheden af ​​at have steder og fællesskaber i byen, der hjælper og byder folk velkommen, uanset hvem de er, og hvor de kommer fra.