Research- og Inspirationsrejser

Studier i Israel, England, Sverige, Spanien, & Chile

Tak til Statens Kunstfond for støtte til forskellige research rejser til Spanien, Israel, England, Chile og Sverige.

2021: Spanien, Almería

Vi besøgte medlemmer af ALVELAL-territoriet i Sydspanien Almería: producenter, landmænd, iværksættere, der arbejder i kooperativer med ‘carbon farming’, dvs. initiativer, hvor der arbejdes med vandbesparende, naturlige, regenerative dyrkningsmetoder og restaurering af landskaber for at gøre jorden mere modstandsdygtig mod erosion.


2020: Israel

Vi tog til Haifa for at udforske konceptet og formatet af Museum Uden Mure i Wadi Nisnas, hvor vi lærte, hvordan nye museumsformater kan implementeres som tilgængelige fortællinger i offentlige rum. Vores research og besøg på forskellige projekter har inspireret mange ideer, og vi glæder os til at se, hvordan denne inspiration kan bruges i Danmark. Vores nøgletemaer for dette projekt er bæredygtighed, social forandring og kunstnerisk formidling og anerkendelse.


2020: London

Museum for hjemløshed og Museum for Migration. At opnå indsigt i metoder og design indenfor hjemløshed og nationale inklusions-design.


2020: Sverige

Besøg i Stockholm for at se på vandteknologi og projekter med miljøløsninger udviklet af Det Svenske Miljøinstitut. IVL.


2019: Chile

Chiloé i Chile er kendt som et unikt ’Living Lab’ med en lang tradition for træbyggeri og kunsthåndværk. Formålet med studieturen var at indsamle og dokumentere artefakter, materialeprøver og historier, herunder interviews med lokalbefolkningen på video, lyd og foto. Rejsen tog os rundt i kæden af ​​trækirker, ‘palafitos’ (huse på ben), lokale skibsværfter, nyere arkitektoniske fortolkninger blandet med lokale byggetraditioner samt stræben efter endemiske kulturer, såsom mingaen – traditionen for i fællesskab flytte huse på havet.