Læringsprogrammer

Undervisning til skoler og børnehaver om verdensmål og bæredygtighed

Skoler

Vi leverer værdibaseret læringsdesign og forløb til Københavnske folkeskoler via programmet Åben Skole. Vores forløb relaterer sig til samfundsudvikling, biodiversitet, inklusion, migration og fattigdom. Ideen er at mangfoldiggøre de læringsmuligheder, der tilbydes i skoler og institutioner, og give lokale fagfolk mulighed for at designe deres egne lektioner på innovative og engagerende måder. Vi har fokus på løsninger der giver børn og unge fornemmelse af deres egen impact på samfundet og de store udfordringer vi står overfor. Indtil videre er verdensmålene det særlige fokus for vores programmer:

  • ‍Mål 5: Ligestilling mellem kønnene
  • Mål 10: Reduktion af ulighed
  • Mål 11: Bæredygtige byer og samfund
  • Mål 15: Livet på land

Ved at engagere sig i en række forskellige metoder og medier, herunder podcasts, mapping, og gennem linsen af ​​konkrete eksempler ser vi på, hvordan Verdensmålene kræver, at samfundet er mere løsningsorienteret og tydelig i sin tilgang til konsekvenserne af verdens forskelligartede kriser og udfordringer.

Når vi for eksempel arbejder med folkeskoler om Verdensmål 10: Reducer ulighed i og mellem lande, præsenterer vi en række lydfortællinger baseret på interviews med hjemløse migranter i København. Dette program involverede også et besøg på Kompasset, et shelter drevet af Kirkens Korshær, som hjælper nødstedte, hjemløse og jobsøgende migranter.

Når vi fx arbejder med Verdensmål 15 har vi fokus på biodiversitet & insektliv, design og grøn kunst, fx insekthoteller.

Programmer på dansk (pdf download)

PROGRAMMER PÅ DANSK (PDF DOWNLOAD)